Annons
Annons

Husets kök – resultatet

Välkomna in i vårt färdiga kök! Nu kommer det bli ganska mycket information i detta inlägg, helt enkelt för att jag vet att det är många som undrar så jag hoppas att ni står ut med det. Som jag redan nämnt kommer det från Nordiska Kök och vi valde att köra på olika sorters luckor på de två sektionerna. Det enda som är kvar från det gamla köket är skafferiet där till höger, vi har dock målat om dörren till samma färg som luckorna och bytt ut handtaget. Bordet är Tre Sekels Landala, formgivet av Emma Olbers och stolarna är Børge Mogensens J39 i ek. Ljuskronan ovanför bordet är i smide och köpt på Artilleriet.

Annons

Denna delen är tillverkad i svartbetsad ek, älskar att man ser ådringen i trät genom det svarta. Allt är platsbyggt efter våra önskemål och anpassat så att kökets yta används på bästa sätt. Alla vitvaror är från Smeg, diskmaskin, kyl och frys är integrerade och spisen är en rejäl gasspis med dubbelugn. Fläktkåpan är från Fjäråskupan och dom har även tillverkat stänkskyddet som vi har på väggen bakom spisen. Ni som studerat bilderna från prospektet kanske ser att det inte fanns några fönster alls här på denna väggen innan så det har vi satt in och istället för väggbelysning ovanför arbetsbänken har vi en PH 2/1 lampa i varje fönster.

Jag berättade ju om de våra nya fönster igår men det kanske tåls att upprepas, de är från Ekstrands. Blandaren är från Primy och förutom att den är snygg är den helt i rostfritt stål och helt blyfri.

I denna del av köket finns integrerad kyl och frys, skåp och öppna hyllor. Här velade vi lite mellan vilken kulör vi skulle välja, det går nämligen att få i vilken kulör man vill men valet hamnade till slut på kulören LADY 10578 Misty Shadow från Jotun . Handtagen och knopparna är från Byggfabriken.

Bänkskivan på de båda köksdelarna är av Portugisisk kalksten och beställd via Nordiska Kök.

Älskar denna lösning med kyl och frys på varsin sida av en bänk med öppna hyllor mellan. För mig skulle det faktiskt kännas så tomt och trist att inte ha öppna hyllor i ett kök, det skänker så mycket personlighet tycker jag.

Väggarna och taket är målade i LADY 1265 Råvit från Jotun. Golvet är en vitoljad ekparkett och på denna bilden skymtar ni den andra kortsidan av köket som tidigare hade ett stort skjutdörrsparti i glas. Det har vi bytt ut mot dubbeldörrar och ett fast fönster i samma höjd på vardera sida av dörrarna, allt i samma serie som våra övriga fönster.

Tror att jag fått med det mesta nu men är det något mer ni undrar över är det bara att lämna en kommentar så svarar jag.

Foto: Osman Tahir

(498)
(172)
(202)

45 kommentarer

 

Jag heter Johanna Bradford och bor i Göteborg tillsammans med min man, vår son Gillis och hunden Hjördis. Jag har bloggat sedan 2009 och har under den tiden hunnit flytta nio gånger och i vår går flyttlasset igen. Denna gången till ett hus utanför stan. Bloggen fylls ständigt på med med inspiration och nyheter med stort inredningsfokus men jag delar även med sig av det som inspirerar mig, oavsett om det gäller inredning, resor, trädgård, frukostar, mode eller annat fint. Jag driver bloggen på heltid men har även uppdrag inom styling och PR på frilansbasis och driver tillsammans med Hanna Stefansson workshops under namnet Frukostfolket.

E-post: [email protected]Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar