Annons
Annons

Fredagsrundan i Linné

Idag tänkte jag visa hur min fredag kan se ut här i Linnéstaden där jag bor. Jag har ju gjort en Göteborgsguide sedan tidigare men denna gången fokuserar jag enbart på Linné så hoppas att ni ska finna några nya ställen att utforska. Just denna fredag hade jag sällskap av Alice som har tagit bilderna till denna lilla guide.

Annons

Kafé Magasinet

Tredje Långgatan 7

www.kafemagasinet.se

Jag kommer igång allra bäst med arbetsdagen om jag kommer hemifrån, speciellt nu när vi har en liten där hemma. Därför brukar jag skippa frukosten hemma och gå direkt till Kafé Magasinet där jag äter frukost och jobbar framför datorn, oftast tar jag möten här också. Älskar musiken och arbetsron som infinner sig här!

Efter några timmar vid datorn är det dags bege sig vidare mot fredagsbestyren. Här står jag förresten precis utanför Kafé Magasinet, deras innergård har nämligen fått tak och blivit mysig. Så här finns det gott om sittplatser och man får aldrig sura miner när man kommer med ett gäng barnvagnar. Vilket man gillar såklart.

Linnégatans Blomsterhandel

Linnégatan 20

Jag går längst Linnégatan upp och första stoppet blir Linnégatans Blomsterhandel där veckans fredagsbukett plockas ihop. Verkligen inte den mest fantastiska blomsterbutik jag vet men dom har basutbudet och mycket av det, lite som en torghandel men i en lokal.

Fiskvagnen Linné

Linnégatan 36

Sedan kommer Fiskvagnen Linné som står utanför Hemköp där fredagsräkorna med tillbehör inhandlas. Här får man sig dessutom alltid en trevlig pratstund med någon av de som står i vagnen.

Linnégatan i motljus är aldrig fel.

Alvar & Ivar

Kastellgatan 10

alvarochivar.se

En liten bit upp från Linnégatan, närmre bestämt på Kastellgatan ligger surdegsbageriet Alvar & Ivar. Här köper jag alltid brödet Jean Paul och några kardemummabullar.

Jag går ner mot Linnégatan igen och passerar detta fina hus på Majorsgatan, där vi kollat på inte mintre än två lägenheter. Båda var dock för små (det kanske bara är små lägenheter här? Någon som vet?) men det är verkligen ett hus jag drömt om att bo i. Får hoppas på att det blir Gillis som bor här sen istället så att jag får komma och hälsa på. Tycker att historien om byggnaden är så fin och att så mycket av det gamla är bevarat.

Fram Ekolivs

Nordenskiöldsgatan 18

www.framekolivs.se

Tvärs över Linnégatan ligger Nordenskiöldsgatan där världens bästa Fram Ekolivs har en av sina två butiker. Här handlar jag all frukt, grönsaker och nötter.

Äter orimliga mängder clementiner just nu så det behövs alltid fyllas på.

Och grönkål går ju inte att låta bli.

Himla skönt att bo precis här för att kunna dumpa av alla grejer hemma innan vi fortsätter ut igen. Det vankas nämligen lite inredning, lunch och promenad.

Byggfabriken

Olivedalsgatan 19

www.byggfabriken.se

 

Byggfabriken är lite av mitt andra hem när vi har renoverat. Här hittar jag massor med inspiration, kunskap och grejer. Just nu är siktet inställt på knoppar till köket i huset, har dock inte bestämt mig riktigt än. Här har dom dessutom det allra finaste julpyntet.

Alvhem

Olivedalsgatan 16

www.alvhem.com

Mittemot ligger Alvhem som ju från början är en mäklarfirma men som har ynglat av sig och blivit med två butiker.

Dessa självbevattnare är förresten ett riktigt bra tips att införskaffa. Fina att ha i krukan men framförallt bra för växter som inte tål att torka ut.

Nu är det slut med butikstittande för här pratar jag med Adam som som lämna Gillis eftersom att han behöver åka på ett möte.

Slottskogen

Linnéplatsen

www.goteborg.com/slottskogen

Vi tar istället en promenad i Slottsskogen som jag är så tacksam över att ha haft så nära under Gillis första år. Vet inte hur många timmar jag har rullat vagn här. Missa inte att gå upp till djurgårdarna uppe på toppen och njut av utsikten över Göteborg. Det lilla cafét som ligger där uppe serverar dessutom väldigt goda våfflor.

Bar Italia

Prinsgatan 7

@baritaliagbg

Efter promenaden är det lunchdags på Bar Italia som har öppet sin uteservering året om vilket jag älskar.

Här är det alltid härlig stämning, gott kaffe och smarrig mat.

Dagens lunch var ravioli fylld med svamp i en tryffelsås med massor av parmesan.

Mmmm..

En take away kaffe på det sen är faktiskt min lilla Linnéguide slut för denna gång. Finns såklart massa mer bra ställen så dem kanske jag tar en annan gång.

Ha en härlig fredag nu, hade jag varit din chef hade jag bestämt att du skulle smita lite tidigare från jobbet och köpa dig en fin bukett. För det är du faktiskt värd!

Foto: Alice.J

(1)
(177)
(3)

11 kommentarer

 

Jag heter Johanna Bradford och bor i Göteborg tillsammans med min man, vår son Gillis och hunden Hjördis. Jag har bloggat sedan 2009 och har under den tiden hunnit flytta nio gånger och i vår går flyttlasset igen. Denna gången till ett hus utanför stan. Bloggen fylls ständigt på med med inspiration och nyheter med stort inredningsfokus men jag delar även med sig av det som inspirerar mig, oavsett om det gäller inredning, resor, trädgård, frukostar, mode eller annat fint. Jag driver bloggen på heltid men har även uppdrag inom styling och PR på frilansbasis och driver tillsammans med Hanna Stefansson workshops under namnet Frukostfolket.

E-post: [email protected]Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar